Top Toastmasters Club – a venit timpul!

Share Button

De mult timp admirăm pe alții. De ceva timp se discută. Și, în sfîrșit, pusă pe roate idea. Vorbesc despre primul Toastmasters Club din Moldova în limba română.

Dacă e să vorbim despre oratorie în general, atunci Moldova e locul unde acest domeniu poate și își dorește să crească. Îmi pot da seama despre acest lucru din numărul de traininguri petrecute la această temă, ce au o intensitate de 1/lună cu cel puțin 12 participanți. Aici nu sunt incluse trainingurile petrecute în cadrul diferitor proiecte, în cadrul diferitor organizații etc.

Ce este un Club Toastmasters?
Pe scurt și simplu – locul în care fiecare doritor de a-și îmbunătăți calitățile oratorice o poate face prin practică, încurajări, feedback constructiv. Detalii despre ce înseamnă Toastmasters găsiți AICI.

De ce în limba română “acest club” Toastmasters?
Pentru că, dacă vorbim despre dezvoltarea abilităților de oratorie, atunci, cel mai bine e să experimentezi în limba în care deobicei sau cel mai des prezinți în fața publicului. Și zic “acest club” pentru că după cum știți, există deja un club de succes în Chișinău, întîlnirile căruia au loc în limba engleză.

Ce se întîmplă aici?
Fiecare din participanții prezenți în sală au posibilitatea de a se implica, avînd diferite roluri începînd de la vorbitori, evaluatori, time keep-eri, moderatori. Șansele să nu reușești să fii implicat cel puțin odată pe parcursul unei întîlniri sunt foarte mici.

Condiții?
La început, oricine își dorește mai multă experiență vine, participă, savurează și, decide. Decide dacă dorește să crească și să se dezvolte. Și atunci, la fel oricine, poate depune cerere pentru a devein membru al Clubului. Mai multe detalii, după ce te convingi că vrei și îți place.

Cînd?
Prima întîlnire a clubului Top Toastmasters Club va avea loc în data de 27 septembrie 2011. Întîlnirile vor avea loc în fiecare zi de marți de la orele 18:30 pînă la 20:30.

Unde?
În incinta Hotelului Manhattan din strada Ciuflea 1. Detalii puteți găsi pe pagina de facebook.

Rezultatul?
Prezentări mai bune. Oferte mai interesante. Salarii mai mari. Tendere cîștigate. Șef uimit. Și, desigur, muultă plăcere din aplauzele ce nu se mai sfîrșesc.

Oratorie plăcută!

Share Button
1181 Total Views 1 Views Today