Toastmasters Club

Share Button

În sfîrșit și cu mult greu, din spusele organizatorilor, s-a deschis și la Chișinău TOASTMASTERS Club întîlnirile căruia au loc în limba engleză.

De ce “în sfirșit”? Pentru că în lume e de ceva ani această organizație care încearcă să ofere posibilitate ca în cadrul unor cluburi locale cei interesați de a-și dezvolta abilitățile de orator, să o facă într-un mediu adecvat.

Și mare mi-a fost mirarea să aflu că după atîtea luni de activitate atît de puțină lume e din cei care participă la aceste întîlniri.

De ce? Suntem AS-i în ale oratoriei? La sigur nu. Marketingul e slab? Nu cred, pentru că interesul aici trebuie să vină de la consumator. Nu avem timp? Dar cît ne costă o prezentare proastă și necalitativă sau pierderea unei licitații sau a unui concurs?

Ok, atunci unde e problema, oameni buni? Ne plîngem de insuccese, ne plîngem că nu știm, că nu putem, că nu ne-a reușit. Dar nu ne putem plînge de lipsa de resurse.

În speranța că acest tip de cluburi va crește în număr datorită valului mare de doritori/participanți, vreau să urez succes organizatorilor.

Share Button
1491 Total Views 1 Views Today