Surpriza instituțiilor de învățământ

Share Button

Ce veți vedea anul ăsta, mergând la școală sau facultate? Nimic diferit decât anul trecut.

Nu a reușit bine să înceapă anul școlar că mesajele din băncile instituțiilor de învățământ au început a curge gârlă. E îmbucurător și trist totodată.

Bucură faptul că studenții se “autosesizează” în calitate de “cenzori” ai prefosorilor pe segmentul de public speaking, însă e tristă idea că prea multe lucruri cu această ocazie oricum nu se vor schimba.

O vorbă înțeleaptă spune: Cei mai buni oratori sunt pasiunile. Punct!orator

Nu așteptați de la un profesor ce repetă aceeași informație zeci de ani să vină plin de entuziasm să vă uimească prin abilitățile lui de a ține sala conectată.

Știu, sunt și din această categorie învățători, care o pot face. Sunt profesori la lecțiile cărora stăteam conectați toate 100%. Însă anume acești profesori, ironia sorții, de cele mai dese ori au doar câteva lecții la câteva grupe și o fac din placere, nu pentru salariu. Pentru că undeva în altă parte banii pe care îi primesc aceștia, la locul de muncă de bază depășește în unele cazuri de zeci de ori ceea ce primesc pentru predare aici la facultate. Dar vin. Vin și aici să o facă fiind mânați de plăcerea de a împărtăși din experiența lor.

Deci, dragi elevi, studenți, masteranzi și doctoranți, savurați din ce este, iar când nu vă place ce vedeți, aveți un bun exemplu în față de cum nu veți fi atunci când veți ieși pe scenă.

Dacă nu poți schimba ceva, relaxează-te și primește plăcere din ce este. 🙂

Oratorie plăcută!

sursa imagine

Share Button
1329 Total Views 1 Views Today