Rușinea nuntașului

Share Button

Și era decât o simplă nuntă. Ca multe alte zeci,
care au loc săptămână de săptămână nuntape acest meleag.

Veni rândul să spună câteva cuvinte de felicitare. Și în acel moment, ideile ce le avea pregătite cu grijă de acasă au dispărut. Curajul celor 50 de grame s-a evaporat. Iar visul de a impresiona întreaga adunare de oameni s-a ruinat.

Dar cum microfonul e în mână și stai în picioare deja, va fi necesar să spui câteva cuvinte. Și vei începe cumva, doar să nu taci. Și vei lega primele două propoziții ce se repetă, având doar formularea diferită. Te vei trezi la al doilea minut că încă nu ai spus nimic cu „tolc”. Apoi te vei așeza în scaun și vei dori să îți ascunzi ochii de privirea critică a unei întregi haite de lupi care sânt gata să te atace.

Straniu, dar nu era decât un simplu discurs, o urare ce putea veni din suflet și în care să le spui tienerilor însurăței ce simți și ce le dorești.

Ai vrut să fii deosebit, însă a ieșit ca întotdeauna – aiurea.

Emoții, vei spune. Toți le avem.

Însă există un algoritm pentru orice discurs improvizat, inclusiv și cu această ocazie. Și e destul să urmezi doar 7 pași pentru a avea o structură, o logică și un speech bun:

  • Salutul
  • Mulțumesc-ul
  • Un gând din trecut
  • Un gând din prezent
  • Un gând din viitor
  • Mulțumesc-ul
  • Salutul

Bună ziua stimați miri, nași, părinți, nuntași.

Vă mulțumesc că mi-ați oferit cuvântul.

Acum 5 ani când am cunoscut acest băiat, părea că nu va mai reuși să ajungă vreodată căsătorit, la cât de mult iubea libertatea.

Astăzi am înțeles că libertatea adevărată a găsit-o lângă această minunată fată.

Sunt sigur că în timp iubirea le va da aripi pentru un liber zbor de o viață ca în povești.

Vă mulțumim, dragilor, pentru această sărbătoare minunată!

Fiți fericiți și Casă de piatră!

Simplu? Da.
Scurt? Poate.

Însă ai reușit să duci un fir logic fără să tremuri de grija că nu vei ști cum să începi sau să închei acest mic discurs pe care l-ai rostit. Iar asta înseamnă să îți asumi curajul să faci ceea ce 95% din cei prezenți nu o vor face niciodată pentru că… „ce-o să creadă lumea?”

Această tehnică și multe alte instrumente utile pentru a fi un vorbitor convingător pot fi găsite în acest CURS VIDEO ONLINE.

Privește lecția gratuită AICI

 

Share Button
7011 Total Views 1 Views Today