Puterea milimetrului

Share Button

Dorința oamenilor de a fi experți în orice domeniu posibil a fost o caracteristică permanentă. Și, da, sunt multe domenii în care “expert” te poți autoproclama sau poți fi recunoscut foarte repede: în  luni, zile sau chiar ore.

Există însă și domenii, destul  de multe, în care calitatea de “expert” ți-o poate oferi doar experiența, iar cea din urmă este oferită de timp, răbdare și dorință.

Deseori,  în cadrul trainingurilor sunt întrebat: În cât timp aș putea deveni un bun orator?

Și le răspund socratic: Ce înseamnă pentru tine “un bun orator”?

Or, pentru fiecare din noi noțiunea de “bun” e foarte subiectivă.

Idea acestui articol de fapt este un pic alta. Dacă e să pornim de la titlul subiectului, milimetrul e cel care într-o bună zi vă va defini ca experți.

Prin puterea milimetrului înțeleg acel mic pas făcut în fiecare zi pentru a schimba cursul corabiei noastre numită “Excelența în oratorie” în a o duce pe tărâmul succesului.

„Nu contează cât e de corectă direcția atâta timp cât stai pe loc”, spunea un înțelept. Pentru a face o schimbare în ceea ce avem astăzi, pentru ca mâine să devenim mai buni e necesară experiența = mișcare și schimbarea = îmbunătățirea zi de zi. Milimetru cu milimetru, cursul corăbiei voastre poate fi ajustat la direcția dorită.

De fiecare dată când se ivește oportunitatea, faceți acest pas, luați inițiativa și prin aceasta ajustați odată în plus cursul corăbiei la tărâmul visurilor în tot ce înseamnă oratorie.

“Experienţa se crede a fi, şi este, cel mai bun profesor în oratorie.” – Plinius cel Tînăr

Oratorie plăcută!

Share Button
1217 Total Views 2 Views Today