Nu e de lucru în țară?

Share Button

“N-avem specialiști în domeniu” zic unii. “Nu e de lucru în țară” spun alții.

Antreprenorii și companiile caută în disperare angajați. Și e o problemă gravă. Dar cum e posibil ca în același timp potențialii angajați să strige că nu sunt locuri de muncă, căutând ca statul să îi cocolească.

Unde e problema în această ecuație?

Sunt câteva aspecte la care cred că e necesar de atras atenția.

Primul din ele este faptul că nivelul de pregătire a potențialilor angajați este într-adevăr unul mic. Motivele le cunoaștem: universitatea oferă informație demult învechită, oamenii nu investesc în dezvoltarea personală, fiecare din ei spune că are o experiență de 5 ani, de fapt având un an de experiență trăită repetat.

Un alt aspect la care e importat să se acorde atenția sunt așteptările mari ale viitorilor angajați față de salariu. Sunt sigur că nici un antreprenor nu ar fi impotrivă să plătească orice bani pentru cel mai bun expert în domeniu. Dar, de la a se declara cel mai bun până la a fi, în cele mai dese cazuri, e o distanță prea mare. Și ce se întâmplă atunci? Viitorul angajat nu e gata să crească, pentru că el astăzi își dorește suma pe care compania înțelege că acesta nu o merită.

Este important să menționăm faptul că adevărații angajați-îngeri nu au stat nici o clipă fără muncă și întotdeauna au fost vânați.

Dacă ești în căutare de job sau deja l-ai găsit, investește permanent în propria dezvoltare. Scara de creștere e fără limite. S-ar putea că astăzi nu ești încă la treapta de pe care să fii văzut și cerut. Ridică-te mai sus. Mișcă!

Share Button
2347 Total Views 1 Views Today