Istorii scrise cu sânge

Share Button

“Istoria parașutismului este scrisă cu sânge” ne spunea instructorul în timp ce ne iniția înainte de primul zbor. Ce înseamnă asta? Fiecare greșeală comisă de cineva, undeva în lume, ce a dus la decesul unui om a fost luată ca lecție și scrisă ca regulă. Din acel moment toți sunt instruiți fiind luat în considerație acel aspect. Și acea greșeală nu se mai repetă de nimeni. Pentru că nimeni nu dorește să își piardă viața.parasuta

Ascultând lecția aia de parașutism apăru întrebarea: Cum poate fi scrisă istoria antreprenoriatului “cu sânge”?

Ceea ce urmărim în fiecare zi sunt aceleași greșeli simple, clasice le mai spunem, ce le comit atât antreprenorii începători, cât și cei cu experiență. Și s-ar părea că citim cărți. Și s-ar părea că mergem la traininguri. Și materile video pe youtube sunt pentru o viață de privit. Totuși nu e îndeajuns.

S-ar putea că prețul pe care îl plătim în caz de eșec în afaceri să fie incomparabil cu cel din săriturile cu parașuta. Dar asta e doar pe termen scurt. Pentru că banii mici pierduți astăzi, nervii puțini consumați astăzi, energia depusă în van s-ar putea sa ne pară recuperabile.

Pe termen lung însă lucrurile arată cu totul altfel. Și ban la ban adunat face sumă. Nerv la nerv adunat face sănătate. Energie în van la energie adunate fac depresii.

Poate fi o întrebare fără răspuns pentru moment. Dar cu siguranță există acel “ceva” care ne poate face să înțelegem că și antreprenoriatul poate avea o carte ce a fost “scrisă cu sânge”. Rămâne să apreciem ce preț suntem gata să plătim pentru succesul nostru.

Share Button
1199 Total Views 1 Views Today