Enigma lui Iglesias

Share Button

Seara zilei de ieri a fost marcată de 2 evenimente mari pentru Republica Moldova care aveau ceva în comun. Dar despre asta ceva mai târziu.

În timp ce unii (a se citi majoritatea) urmăreau înflăcărați primul meci din Campionatul European de Fotbal UEFA 2012, în zecile și sutele de localuri sau spații special amenajate în capitală, alții savurau din emoțiile împărtășite de legendarul Julio Iglesias pe scena Palatului Național.

Cum  aplaudă microbiștii fiecare gol marcat în poarta echipei favorite nu mai e o mirare, chiar dacă în acele momente cuvintele auzite nu întotdeauna pot fi numite materne.

Cum aplaudau ascultătorii interpretului spaniol fiecare început și sfârșit de piesă, pline de farmec și amintiri pentru majoritatea celor prezenți, s-a urmărit ieri pentru a doua oară la Chișinău.

Și dacă cel dintâi meci s-a remarcat prin cartonașe, faulturi și eliminări de pe teren, atunci întâlnirea cu Iglesias s-a remarcat prin numărul buchetelor de flori care ieșeau după concert din Palatul Național împreună cu cei care atât de mult au ținut să-i mulțumească interpretului (excepție făcând buchetul domnului Vlad Filat).

Deși pe întreg parcursul concertului Julio Iglesias a părăsit de câteva ori scena pentru câteva clipe și de fiecare dată s-a întors, una din plecările acestuia s-a soldat cu… confuzia publicului. Motivul – neîntoarcerea sa pe scenă.

Ce s-a întâmplat în continuare? Câteva încercări (anume încercări) de aplauze din partea publicului și o stare de așteptare a ceea ce avea să urmeze (dacă mai avea să urmeze ceva). După 7-10 minute de speranță că pe scenă va reapărea vocea celui pe care atât de mult l-a așteptat, publicul ușor dezamăgit a început a părăsi sala.

Unii vor spune despre o rea organizare a finalului de concert; alții despre starea sănătății sau cum se simțea Iglesias la final de recital. Totodată, o sursă din intern a venit cu un mesaj simplu, dar destul de credibil, în momentul în care ieșeam din sală: El a așteptat aplauze FURTUNOASE (un tip de rugăminte) pentru a se reîntoarce pe scenă și a oferi o ultimă piesă de un frumos rămas bun.

Adevărul va rămâne nedescoperit, cel mai probabil. Și asta e partea intrigantă a faptului.

Aplauzele era cuvântul comun. Dar intensitatea acestora a determinat ca sfârșitul celor 2 evenimente din seara de ieri să fie simțit atât de diferit de către fani, chiar dacă Polonia și Grecia nu mai aveau de cântat o a treia repriză.

Oratorie plăcută!

 

Share Button
1002 Total Views 1 Views Today