Cum a schimbat COVID-19 businessul și sistemul de învățământ

Share Button

Mai mult de 10 ani omenirea se chinuie să învețe internetul. Milioane cheltuite pe adaptarea cadrelor la noile sisteme șiinstrumente de lucru în online.

Dar, rezistența la schimbare câștiga bătălia de fiecare dată.

„Nu știu cum, Nu e cazul, Nu e la fel ca pe viu, Nu mă pricep în toate astea…”

Toate aceste argumente au dispărut în doar câteva săptămâni. Astăzi, chiar și cei mai înverșunați opozanți ai schimbării utilizează ZOOM, Webinar instrumente, achitările online ș.a.
Instruiesc, se autoinstruiesc, fac cumpărături online și programări la tot felul de proceduri, fac sport și limbi străine, ședințe cu partenerii și volante cu colegii.

Benevol sau forțat, am fost puși în situația să acceptăm schimbarea. Iar acum cuvântul ADAPTABILITATE este mai actual decât oricând.

Profesorii vor înțelege că se poate sau trebuie să poți învăța copilul la distanță, elevii posibil vor înțelege că în situația dată nu bâta, ci responsabilitatea este garanția succesului.

Companiile vor înțelege că trebuie să ai o afacere atât de bine împachetată în online, încât să capeți încrederea clientului fără să fie necesar să vină el la birou sau la magazin.

Sălile de sport vor fi nevoite să dea plus valoare la ceea ce până acum se numea un service standart, pentru că unii au înțeles cât de bine pot face și acasă sport.

Restaurantele nu vor mai servi bucate. Practic oricine deja a învățat să facă comandă la domiciliu. Clienții vor merge pentru atmosferă și atitudinea personalului.

Sălile de conferințe vor rămâne doar pentru evenimente care au nevoie de oficialitate. Majoritatea celor din domeniul instruirilor au înțeles avantajele din online și au migrat cu succes întracolo.

Lumea nu va mai fi la fel. Asta e clar. Și tot ce am știut până acum s-a resetat la zero.

Pentru unii este șansa unică de a ocupa o altă poziție în erarhia socială. Pentru alții, un motiv în plus, de ce nu au reușit să obțină ceva în viață.

Decizia ne aparține.

Share Button
2248 Total Views 1 Views Today