Ce tipuri de angajați ai în companie?

Share Button

Oamenii sunt cheia succesului în orice business. Cu cât aceștia sunt mai profesioniști în ceea ce fac, cu cât sunt mai motivați și cu cât sunt mai determinați, cu atât rezultatul obținut este mai mare, iar compania mai aproape de succes.angajat

Însă angajații nu sunt toți “o apă”. Cu fiecare nou angajat înțelegi că e nevoie de ceva mai mult pentru a obține echipa ideală.

Diferența dintre oameni face și comunicarea cu ei diferită. Iar pentru a obține randamentul maxim din fiecare e nevoie să înțelegem mai bine felul lor de comportament care necesită și o abordare ca atare.

Pe lângă toate cunoștințele și abilitățile necesare, fiecare angajat vine cu două elemente importante, cu densitate diferită. Iar în dependență de acest fapt, se adaptează și comunicarea cu fiecare din ei.

Tipuri de angajați:

APĂ – puțină inițiativă, puțină responsabilitate.
“Fac ce mi se spune. Nu mi se spune, nu fac. Iar dacă ceva nu am făcut bine, voi găsi un vinovat.”

FOC – multă inițiativă, puțină responsabilitate.
Sunt primii în idei și porniri, aprinși și determinați, dar fără să intre în detalii, pentru că “acea listă de clienți nu era necesar de sunat astăzi”.

AER – multă inițiativă, multă responsabilitate.
Cei mai “incomozi” colegi de echipă. Pentru că ei “dictează” nivelul maxim în companie. Iar asta îi impune pe toți ceilalți să se miște mai repede.

PĂMÂNT – puțină inițiativă, multă responsabilitate.
Ei știu. Ei “sunt demult aici”. Ei privesc analitic de la înălțimea zborului de pasăre fără grabă, executând taskurile necesare. “De ce să luăm inițiativă dacă după asta tot de la noi se va cere rezultat? Ce se cere, aia facem.”

Pentru fiecare din cele 4 tipuri de angajați există o cheie aparte de comunicare. Și fiecare din ei are nevoie de o abordare aparte. Provocarea constituie faptul că ei fac parte din aceeași echipă, lucrează cot la cot zi de zi și… se pot “molipsi” nu neapărat de cele mai bune stări.

Despre cum să îți construiești o echipă fantastică puteți afla în cadrul unul WORKSHOP PRACTIC cu Lorand Soares Szasz care are loc foarte curând la Chișinău.

Share Button
3568 Total Views 3 Views Today