Astăzi despre ea, despre cel mai bun orator!

Share Button

Poți scrie despre mama în fiecare zi. Și această zi internațională a femeilor nu e decât un mic prilej pentru a ne aduce aminte de ele. Nu avem cum să le uităm. Dar a-ți aduce aminte de ea, defapt, înseamnă mai mult decât felicitările la ziua de naștere și de sărbători.
mama

De ce merită premiul mare în aceasta categorie de cel mai bun orator?

La sigur nu-ți aduci aminte de primul ei „discurs” pentru că tu atunci nu îl auzeai ci îl simțeai. Sau poate și auzeai, dar nu înțelegeai decât faptul cât de mult ține la tine, pentru că mângâierile pe burtă însemnau cât de mult te iubește și te așteaptă.

Apoi au urmat discursuri ceva mai pline de viață. Erau acele încercări de a-ți rosti cuvinte ce era important să le repeți. Nu e ușor deloc să fii speaker într-un public ce te înțelege cu greu și din care vrei să scoți primele silabe.

Ce a fost mai departe? Cuvinte. Multe cuvinte. Spuse de mii de ori, repetate cu răbdare și înțelegere, ți-au permis să le percepi sensul și să le poți rosti și tu corect.

Discuția aia pe care ai încercat să o eviți mult timp și la care totuși ați ajuns… Vorbe care și până astăzi îți mai sună în minte… Te-au marcat. A fost o lecție de viață. Și astăzi, poate prea târziu, dar ai vrea să îi mulțumești.

Cum i-a reușit fără cărți citite, fără traininguri și fără cursuri pentru oratori, să fie cel mai bun orator din viața ta?

Poate pentru că a fost sinceră întotdeauna?
Poate pentru că a dorit întotdeauna doar binele „publicului” său?
Poate pentru că a pus suflet în fiecare gând rostit?

Mamă, îți mulțumesc!

Share Button
1934 Total Views 3 Views Today