7 paşi pentru un discurs de succes

Share Button

Cu cât mai multe discursuri urmăresc, cu cât mai mulţi vorbitori în public pregătesc, cu cât mai mulţi oameni văd în faţa microfonului ajung la o idee. E importantă pregătirea discursului. E important cum arătăm şi cum gesticulăm. E important  totul.inima

Dar deasupra la toate astea, ceea ce am observat la toate discursurile cu impact, sunt cei 7 paşi:

1. Vorbeşte din inimă – pentru că numai astfel emoţiile pe care le vei avea vor fi naturale şi aşteptate.

2. Vorbeşte din inimă – pentru că doar aşa este posibil să transmiţi adevăratele sentimente către public.

3. Vorbeşte din inimă – pentru că cele mai bune discursuri pe care le-ai avut au fost cele în care nu-ţi puneai întrebarea de cum arăţi, cum ţii mâinile sau cum te mişti. Erau discursurile în care cel mai important pentru tine e să le redai prietenilor adevăratele senzaţii ce le-ai simţit atunci şi acolo unde ai fost.

4. Vorbeşte din inimă – pentru că doar aşa nu te vei teme niciodată că vei uita ceva din discurs. Nu poţi să uiţi ceea ce simţi.

5. Vorbeşte din inimă – pentru că emoţiile sunt ceea ce vinde cu adevărat.

6. Vorbeşte din inimă – pentru că “a inspira” nu înseamnă “a explica”.

7. Vorbeşte din inimă – pentru că după discurs oamenii îţi vor spune în primul rând cum se simt şi abia după, ce au memorizat.

Vreau să fiu înţeles corect, nu excludem alte aspecte. Dar atunci când eşti în lipsă de timp, de inspiraţie sau de informaţie tot ce trebuie să faci e să urmezi cei 7 paşi care de fapt înseamnă un singur lucru – Vorbeşte din suflet şi orice discurs va fi un succes!

Share Button
1477 Total Views 1 Views Today