11even – Dăruind, primești!

Share Button

Lecții culese din viață – acestea sunt pietrele prețioase care mi-au rămas. Chiar dacă la început părea să fie un eveniment plin de emoții bazate pe trăirile fiecărui vorbitor, la sfîrșitul evenimentului puteai spune sigur despre niște experienţe pe cât de interesante, pe atât de actuale.

A fost necesară trecerea câtorva zile bune pentru a realiza ce a rămas din acele trăiri în cadrul evenimentului 11even, petrecut la Chișinău în data de 29 mai.

Diferite și în același timp comune; cu zâmbete, dar și cu lacrimi; personale, dar și cu implicarea celor dragi, poveștile de viață ale vorbitorilor/eroilor au oferit ascultătorilor posibilitatea de  a se regăsi în trăirile acestora.

În calitate de ascultător, aș puncta urmatoarele lucruri:

– Am fost uimit de unele destăinuiri, inspirat de unele situații și chiar șocat, pe alocuri, de anumite trăiri .

– Am încercat să merg după cortina a ceea ce manifestau speakerii. Acolo se găsesc comori în așteptarea de a fi descoperite.

– Fiecare discurs spunea mai mult decât se lăsa a fi auzit.

– Cum evenimentul este unul despre OAMENI, nu puteau lipsi nici zâmbetul, nici lacrimile.

– Implicarea activă (prin îndemnul la dans) sau pasivă (prin întrebările retorice) a publicului  a făcut posibilă conectarea tuturor la eveniment.

În calitate de vorbitor…:

– A fost o provocare pe cât se poate de mare, pe atît de…plăcută. Pentru că a te descoperi emoțional nu e primul lucru pe care ai dori să îl faci în public.

– Am încercat să fac un schimb echitabil cu publicul, oferind o istorie din viață în schimbul regăsirii lor în acea poveste.

– Setea de a asculta, la rîndul meu,  pe fiecare din cei care mă priveau nu mă părăsește nici acum. Iar acolo, sunt sigur, erau povești cel puțin la fel de interesante ca cele auzite pe scenă.

– În detrimentul faptului că era 23:00 ora în care îmi veni rândul pentru a fi pe scenă, publicul era încă prezent (sau cel puțin asta se vedea de pe scenă 🙂 ).

– Susținerea organizatorilor și a colegilor de scenă a creat sentimentul unei familii mari. Plăcut.

Într-un articol atât de mare nimic despre tehnici și reguli în oratorie. Pentru că asemenea evenimente nu sunt despre corectitudine.  Și pentru că, după cum spunea François de la Rochefoucauld, „Pasiunile sunt singurii oratori care conving totdeauna.”

Oratorie placută!

Share Button
1015 Total Views 1 Views Today